Штрпце: Грађани незадовољни јер не могу да секу приватну шуму

Незадовољни грађани Штрпца протестовали су поводом неиздавања дозвола за маркирање и сечу дрва за огрев у згради тамошње општине.

Пре доласка у локалну самоуправу грађани су у канцеларији НП „Шар-планина“ на Брезовици покушали да добију одговор због чега им се не дозвољава сеча шуме у приватном поседу али им се нико од надлежних није обратио.

Председник општине Далибор Јевтић упутио је недавно допис министру за просторно планирање и заштиту животне средине у коме захтева издавање дозволе за санитарну сечу шума у зони Националног парка, међутим, како је саопштено, ни после готово два месеца,није добијен никакав одговор.

„Председник опшине Штрпце је, и у овом случају,у потпуности сагласан са грађанима по питању њиховог незадовољства и дели мишљење да је апсолутно недопустиво овакво неодговорно понашање централних власти и поменутог министра, посебно јер смо сви свесни да су хладни дани практично на прагу, а да су зиме у нашој општини, која се налази на самој планини дуге и тешке“, наведено је у саопштењу.  

Напоменуто је да ће општинско руководство, заједно са мештанима, поново послати захтев надлежном

Министарству да грађанима што пре омогући да се снадбеју огревним дрветом те да ће уз захтев приложити потписану петицију од стране власника приватних шумских поседа у зони Националног парка.

„Поново апелујемо на Министарство заштите животне средине и просторног планирања и на министра на челу овог Министарства, да се општини Штрпце под хитно омогући санитарна сеча шума и снабдевање мештана огревним дрветом“, наведено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button