Стручњаци здравствене мисије из Немачке задовољни како се на Косову управља са Ковидом

Косовски министар здравства Арменд Земај разговарао је данас у Приштини са  стручњацима „Joint Robert Koch / EMT / GOARN мисије из Немачке који борави на Косову у циљу процене стања у вези са Ковидом 19.

Како саопштено из Министарства здравства, Земај је захвалио гостима из немачке на посети али и прилици да овдашњи лекари са колегама из Немачке поделе искуства.   

Земај је нагласио да су косовске институције успеле да управљају пандемијом и на тај начин се сврстале у групу међу првих седам са најбољим резултатима у последњих неколико недеља.

Такође је позвао грађане да наставе са поштовањем прописаних мера заштите од Ковида 19.

„Током две недеље посетили су Универзитетски клинички центар у Приштини, регионалне болнице и Национални институт за јавно здравље, упознали се са капацитетима и третманом лечења пандемије али и здравственим услугама које се пружају на Косову. Веома сам задовољан њиховом проценом рада здравствених стручњака и нашом организацијом управљања читавом ситуацијом“, рекао је Земај.   

Џонатан Баум из косовске мисије „Joint Robert Koch / EMT / GOARN посебно је похвалио здравствене стручњаке нагласивши да су они ризиковали сопствене животе како би помагали пацијентима.

„Ковид 19 не поштује границе, стога је неопходно да заједно будемо у овој борби. Наш долазак показује да је важна сарадња како бисмо победили вирус. Захваљујем министру и здравственим радницима који се суочавају са пандемијом“, рекао је Баум.  

Он се захвалио здравственим радницима на пожртвованости и изразио саучешће породицама чији су чланови изгубили живот због Ковида 19.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button