Студенти поново организују акцију: Срцем уз срце Србије, осмех за Космет 2020

Српска омладина и студенти окупљени око више организација, удружили су се у хуманитарној акцији „Осмех за Космет“ како би прикупили средства за куповину божићних пакетића деци на Косову и Метохији.

Под слоганом „Подели радост – срцем уз срце Србије“ започињемо заједничку кампању на друштвеним мрежама током које желимо да окупимо што више људи и подстакнемо оне који су у могућности да подрже нашу акцију.

„Будући да је ове године број посета Космету био много мањи него претходних година, циљ нам је и да кроз акцију преносимо слике живота у јужној српској покрајини. Све што је пандемија вируса корона донела скоро читавом свету, није заобишло ни српски народ на Косову и Метохији. Велики број деце из удаљених енклава још увек немазимску гардеробу, школски прибор, играчке… 

Нажалост, околности у којима се налазимо због пандемије спречавају нас да посетимо нашу браћу и светиње на Косову и Метохији. Навикнути на изолацију, неизвесност и мањак информација, страх од тога да ће поново бити одвојени од остатка своје земље далеко је надвалдао страх од вируса“, наводе организатори ове акција.

У акцију прикупљања помоћи укључили су се студенти из Србије, Републике Српске и дијаспоре. Акција траје до 31. децембра 2020. године, а пакетиће деци из Метохије и Косовског Поморавља уручиће чланови Х.О. „Косовско Поморавље“ из Партеша.

„Зато вас позивамо да нам се придружите и подржите нашу акцију дељењем на друштвеним мрежама, снимцима подршке и донацијама, како бисмо показали са смо срцем уз срце Србије“, наглашавају организатора.

„Осмех за Космет“ је традиционална хуманитрна акција студентске органзације Српски политички форум са Факултета политичких наука у Београду којој су се ове године прикључили чланови Х.О. Косовско Поморавље, организације Систем вредности, Удружења студената Републике Српске у Србији, Удружења студената Факултета политичких наука у Бања Луци и Организација Дигитална Србија уз подршку удружења из дијаспоре и региона.

ВАШЕ ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ НА:

Динарски жиро рачун код Комерцијалне банке:

205-266929-36

Динарски жиро рачун код Интеза банке:

160-6000000743964-30

ПејПал:
paypal.me/kosovskopomoravlje

Хуманитарна организација Косовско Поморавље
Динарски жиро рачун код Комерцијалне банке: 205-266929-36 Динарски жиро рачун код Интеза банке: 160-6000000743964-30 Инструкције за донације из иностранства Хуманитарна организација Косовско Поморавље, Краља Петра бб, Партеш, Гњилане

Повезани чланци

Back to top button