Шубарић: На последње провокације одговорићемо отварањем школе у Сувом Долу

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић осудила је најновији инцидент у Сувом Долу, где су непознати вандали разбили врата новог школског објекта.

Шубарићева каже да је грађане још једном узнемирио најновији догађај у Сувом Долу те да су с разлогом забринути за своју безбедност због чега захтева да се починиоци последњих догађаја што пре пронаћу и казне.

„Од међународне заједнице и њених представника, као и релевантних институција, на Косову очекујемо да учине све да се зауставе овакви инциденти и провокације, посебно у мешовитим срединама, као и да појачају своје присуство, како би се српском народу омогућио безбедан и миран живот“, нагласила је Шубарић.

Председница општине Грачаница напомиње да је најновији вандалски догађај разбијања врата на школском објекту у Сувом Долу, који је градила општина Грачаница, несумњиво притисак на српски народ у том месту.

„Општина Грачаница ће на последње провокације и догађаје у Сувом Долу ускоро одговорити отварањем новоигзрађене школе, чиме ће нашој деци бити обезбеђени услови какве заслужују за школовање и одрастање“.

Повезани чланци

Back to top button