Шубарић: Скрнављењем гробља послата јасна порука, она нас неће поколебати

Градоначелница Грачаница проф. др Љиљана Шубарић осудила је скрнављење, уништавање и ломљење надгробних споменика на православном гробљу у Кишници.

Шубарић напомиње да нас је јучерашња вест о вандализму на православном гробљу у Кишници узнемирила, уплашила и разочарала, те да нас такви инциденти враћају у прошлост.

„Желели смо да верујемо да су овакви призори иза нас, али нас неко константно враћа назад као друштво и то веома упорно и тенденциозно чини. Сакрални локалитети српског народа и имовина Српске православне цркве и даље су мета вандала и екстремиста. Поруке које су послате оваквим срамним и истовремено тужним чином су нама јасне али ми на те поруке нећемо одговарати никако другачије него чврстом вером да нас овакве ствари неће поколебати“, навела је градоначеница и додала:

„Разочарани јесмо, али изненађени нисмо. И поред свега ми ћемо наставити да градимо нашу Грачаницу за све људе без било каквих етничких, верских и културних разлика. Величина и богатство Грачанице се огледа у њеној мултикултуралности и овакви поступци то неће моћи да покваре“.

Председница Шубарић је истакла да је истрага у току, те да се нада да ће надлежни предузети све потребне мере и истражне радње како би се овај случај расветлио, што је основни предуслов за даљу превенцију оваквих недела.

Повезани чланци

Back to top button