Шубарић: Укидање одлуке о размени општинског земљишта на дневном реду наредне седнице СО Грачаница  

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић заједно са одборницима покренула је поступак за поништење предлога Одлуке о размени општинске непокретне имовине донете на петој ванредној седници Скупштине општине 28. септембра 2022. године.

Како се наводи у саопштењу укидање ове одлуке биће уврштено на дневни ред следеће седнице Скупштине општине.

„На основу надлежности проистеклих из Статута Општине Грачаница, а на захтев више од 1/3 одборника Скупштине општине Грачаница, укидање ове одлуке биће уврштено на дневни ред следеће седнице Скупштине општине.

С тим у вези, о овој теми претходно сам одржала консултације са председавајућим Скупштине општине и одборницима. Иако и даље сматрамо да је одлука од 28. септембра била оправдана и да су постојали ваљани разлози за њено доношење, не желимо да било којим потезом дамо простор избледелим и потрошеним политичарима да зарад својих политичких интереса злоупотребљавају и покушају да манипулишу нашим народом у Грачаници“, наведено је у саопштењу.

Позивајући на јединство и саборност како би се пребродили сви изазове и недаће Шубарић је поновила да ће се у доношењу одлука руководити интересима народа, који, како је навела, најбоље зна ко ради у његовом интересу.

„Зато не желимо да дозволимо да ико злоупотребљава наш народ и то користи за напад на Српску листу и државу Србију који се једини боре за наш останак и опстанак на овим просторима, а слога и јединство су наше највеће вредности“, закључено је на крају саопштења.

Сродне везе:

Прочитајте: Петиција и протест групе грађана против одлуке општине Грачаница о размени земљишта са Реџом Шоша: Овде нема јавног већ личног и коруптивног интерса

Прочитајте: Општина Грачаница разменила 17 хектара општинске имовине за 18 ари приватне

Прочитајте: Позивамо одборнике и градоначелницу Грачанице да стонирају штетну одлуку о размени парцела

Повезани чланци

Back to top button