Суђење Трајковићу настављено испитивањем сведока оптужбе

Суђење бившем КПС полицајцу Слађану Трајковићу кога косовске власти терете за наводни ратни злочин настављено је данас извођењем сведока. Будући да се женски сведок оптужбе није одазвала позиву за данашње рочиште саслушану су остали сведоци, а наставак  суђена је најављен за 12. март.

Данашње суђење у поступку против Слађана Трајковића одвијало се без присуства јавности због чега адвокат Дејан Васић није могао да изнсе детаље са данашње седнице.

„Суђење ће се наставити 12. марта када очекујемо да ће  сведокиња доћи и да ће бити саслушани остали сведоци који су за тај дан планирани“, рекао је Васић.

Адвокати су најавили да ће поново захтевати да се Трајковићу омогући одбрана са слободе.

„Ми смо данас најавили да ћемо поднети писмени предлог да се Слаћану Трајковићу одобри јемство односно да се ублажи мера притвора у неку другу меру. С тим у вези, гарантовали смо за њега, да ће његова породица учинити све да се прикупи потреан новац“, рекла је бранилац  Јелена Кривокапић.

Адвокат Дејан Васић је рекао да нема разлога да се било ко боји да ће Слађановим ослобађањем он негде да оде. Ћерка ухапшеног Србина Јелена Васић рекла је да верује да ће њен отац доказати да није крив и да ће правда победити.

„Иако је ово трећи судија који председава суђењем, ја видим да се нита не мења. Принцип је исти, они раде само по принципу да је сваки Србин крив“, рекла је Јелена изразивши наду да ће на крају правда победити а њен отац пред судом доказати своју невиност.

Трајковић је ухапшен 15. децембра 2022. године у Бошњачкој махали у Северној Косовској Митровици, а Специјално тужилаштво је против њега подигло оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године, у селу Резник у општини Вучитрн и околним селима.

Почетком новембра 2022. године, заједно са другим колегама, Слађан Трајковић је напустио Косовску полицију у знак протеста против насиља које власти у Приштини спроводе над Србима на северу. Пуштање Трајковића и још двојице Срба на слободу, био је један од захтева Срба са барикада које су пре две годиен биле постављене на северу Косова и Метохије.

Повезани чланци

Back to top button