Протест здравствених радника у Грачаници: Перфидна и „суптилна“ игра великих у којој испаштамо ми,

Више стотина здравствених радника са централног Косова протестовало је у Грачаници због одлуке Ценралне Банке у Приштини да од 1. фебруара онемогућен промет динарима на Косову и Метохији.

Одлука Владе у Приштини о забрани употрeбе динара погађа све установе које на Косову и Метохији финансира Република Србија, посебно здравствене. Угрожен рад здравствених установа примарне и секундарне заштите директан је ударац на грађане, речено је на протестном скупу у Грачаници.

„Ми се не бавимо никаквим илегалним активносгима већ указујено здравствену помоћ свим пацијентима без разлике на националну припадност, што је наш императив. Одлука Приштине да забрани употребу динара не погађа само нас већ и наше пацијенте и све грађане“, рекао је доктор Дома здравља у Грачници Далибор Стојановић.

На банкомату и данас није било динара, фото: Ризница

Нагласивши да одлука Централне Банке доводи у опасностс егзистенцију и опстанак Срба на овим просторима доктрока Зорица Јованић је апеловала на разум и позвала међународну заједницу да реагује.

 „Ово је перфидна и суптилна игра великих и ми не можемо ништа, али хадје да седнемо и договримо се шта  трева да урадимо једни другима како бисмо наставили да живимо у миру“, рекла је Јованићева.

Радници Домова здравља и амбуланти али и Болница у Грачаници и Лапљем Селу покушали су и данас пре подне да на банкомату испред Поште у овом месту подигну своје плате али новаца поново није било.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button