Трајковић: Нема опасности од поплава

Директор Јавних и служби за ванредне ситуације општине Грачаница Владица Трајковић, каже  да се река Приштевка, на месту где се јуче излила у Угљару, вратила у корито те да више не представља опасност по људе и објекте.

Трајковић је за портал Ризница. нет подсетио да су радници Јавних служби јуче реаговали на време, послагали вреће са песком и тако спречили поплаве већих размера. Нагласио је да је Општина Грачаница већ поднела захтев Министарству за заштитну животне средине Косова у циљу регулисања речног корита и изградње одбрамбеног зида, како би се спречило изливање Приштевке у појединим деловима Угљара.

„Нажалост од Министарства за заштиту животне средине нисмо добили позитиван одговор да ће финансирати изградњу одбрамбеног зида тако да се надам да ћемо, уз подршку градоначелника Поповића, изнаћи средства и реализовати овај пројекат“, рекао је Трајковић.

Нагласио је да у Грачаници нема критичних места од изливања као и то да је ниво Грачаничког језера толико низак да у наредном периоду не прети никакво изливање вишка воде из те акумулације у корито Грачанке.

Током јучерашњег дана, у неколико домаћинстава у Грачаници било је поплављених дворишта, а разлог је што су власници атмосферску воду прикључили на канализацију што је узроковало изливање воде из цеви и шахтова. 

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button