Трајковић: Очекујем да у парламент уђу Срби који нису под контролом Српске листе

Кандидат за посланика у Скупштини Косова испред Грађанске иницијативе „За слободу, правду и опстанак Рада Трајковић каже да од избора очекује да у парламент уђу Срби који нису под Српском листом.

Трајковићева верује да би тиме „била добијена шанса да се уради ревизија и контрола руководства општина, сучељавање са криминалом и инсистирање на њиховој одговорности која би подразумевала и њихов одлазак са власти“. 

Додаје да је жеља политичког субјекта, испред кога се кандидовала за место посланика у будућем сазиву косовске Скупштине, анимирање грађана српске националности да гласају за умањење гласа и моћи председника Александра Вучића јер је његовим доласком на власт, како је нагласила, овај простор суочен са отежаним животом Срба.

„На жалост овај простор се од доласка њега на власт сучељава са нечим што је отежавање живота Срба кроз исељавање и повлачење српских институција са овог простора, па до оног најважнијег здравствено безбедносног система, јер, како је нагласила, вакцинацију изводима у околним градовима око административне линије“, нагласила је Трајковићева.

Општинска руководства на северу Косова али и осталим срединама назвала је криминализованим, устврдивши да их контролише и инспирише човек који је осумњичен за злочин над Оливером Ивановићем, додајући да „мисли на господина Милана Радојчића.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button