Трајковићу укинуто решење о продужењу притвора

Апелациони суд тзв. Косова усвојио је жалбу браниоца осумњиченог Слађана Трајковићa и укинуо решење којим је бившем полицајцу продужена мера судског притвора.

„Охрабрује ме одлука коју је донео Апелациони суд Косова, имајући у виду да смо на проблем неутврђене основане сумње указивали још од одређивања мере. Очекујем да се Основни суд осврне и на наше наводе везане за досадашњу праксу у поступању по предметима за ратне злочине, односно чињеницу да се грађанима Косова може дозволити учешће у поступку уз наметање блажих мера“, навео је Дејан Васић, бранилац Слађана Трајковића.

Предмет је враћен првостепеном суду на поновно одлучивање, а Трајковић ће до поновне одлуку Основног суда остати у притвору.

Бивши полицајац КПС Слађан Трајковић у притвору је од 15. децембра прошле године, ухапшен је у тренутку када је прешао у јужни део Митровице, у апотеку по таблете. Агонија породице Трајковић траје од тада, будући да му се, како наводе, крше основна људска права. Поред тога што је месецима у притвору неосновано, ускраћује му се и терапија неопходна како би функционисао. 

(РТ Балкан)

Повезани чланци

Back to top button