Трамп одликовао Ричарда Гренела за споразум Београда и Приштине

Председник Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп, одликовао је свог специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела медаљом за националну безбедност.

Гренел је посредством друштвених мрежа објавио да је почаствован због свог доприноса који је омогућио, како је нагласио, историјско потписивање нормализације економских односа између Србије и Косова.

„Србија и Косово поново су успоставили директне ваздушне, железничке и путне мреже, главне инфраструктурне пројекте потребне за „олакшати економски раст и правовремени транспорт робе и људи“, написао је Трамп.

Гренел је на свом профилу на Инстаграму пренео наводе одлуке о његовом одликовању:

„Споразум је важан корак ка изградњи мирније, сигурније и просперитетније Европе. Доприноси амбасадора Гренела постизању овог историјског дипломатског напретка у Србији и на Косову довешће до светлије будућности за милионе.“ људи “, наведено је у одлуци.

Ричард Гренел је именован за специјалног изасланика за дијалог Косово и Србија у октобру 2019, док је служио као амерички амбасадор у Немачкој.

Косово и Србија потписали су у Вашинготону, у присуству председника САД Доналада Трампа, 4. септембра два документа за нормализацију економских односа.

Повезани чланци

Back to top button