Тужилаштво захтева продужење притвора за лице из Лепосавића ухапшено због узгоја марихуане и канабиса

Одељење за тешка кривична дела Основног суда и  Тужилаштва у Косовској Митровици затражило је задржавање за Р. В. који се сумњичи за производњу и трговину опијатским биљкама у Лепосавићу. Он је ухапшен 24 јануара, а рочиште је заказано данас.

Захтев за одређивање притвора против Р.В. (43 године) поднет је због основане сумње да је извршио кривична дела: неовлашћене производње и прерада опојних дрога, психотропних супстанци или опојних средстава и опреме наводи се у саопштењу Основног тужилаштва.

„Окривљени је од неутврђеног датума до 24. фебруара 2024. године у својој кући у селу Граничане – оптина Лепосавић, неовлашћено производио, узгајао, прерађивао и вадио или припремао супстанце и препарате који се сматрају наркотицима тако да је окривљени у својој кући две просторије адаптирао у лабораторију користећи разне врсте опреме помоћу које је успевао да узгаја и производи различите наркотичке биљке. Приликом претреса полиција је у кући приведеног пронашла 23 саксије засађене сумњивим биљкама канабиса, електричну лампу са електричним грејањем, грејач који одржава константну температуру. У једној од просторија пронађени су препарати за узгој опојних биљака.

Повезани чланци

Back to top button