У Лапљем Селу претучен син Ненада Рашића, инцидент осудили представници Срба

У тучи средњошколаца која је избила данас око поднева у Лапљем Селу теже повреде у пределу главе и лица задобио је Никола Рашић, син бившег министра у косовској Влади и лидера Прогресивно демократске стране (ПДС) Ненада Рашића.

Николи Рашићу су у тучи нанете повреде у пределу главе, и он је након што му је помоћ указана у болници у Грачаници пуштен на кућно лечење. Како сазнајемо из извора блиских породици, Никола је теже повреде у пределу лица задобио од удараца металним боксером.

Из Грађанске иницијативе За демократију, правду и опстанак која је политички блиска Ненаду Рашићу нисмо успели да добијемо одговор на питање да ли су разлози за тучу имали политичку позадину. Кратко нам је речено да о овоме не желе да коментаришу.

У полицијској станици у Грачаници нису желели да дају било какве информације у вези са тучом. Приштински медији су пренели да је полиција привела осам особа од којих и једно малолетно лице.

Основно тужилаштво у Приштини, одлуком главног тужиоца, одредило је четрдесетосмочасовни притвор за Ц.З.; Б.З.; М.Р.; Д.Н.; М.Ј.; Д.Т; Л.К. и једно малолетно лице због учешћа у кривичном делу напада и премлаћивања.

Инцидент у Лапљем Селу осудио је и градоначелник Грачанице Срђан Поповић.

„Затечен сам овом вешћу. Општина Грачаница посебну пажњу улаже у стварање безбедног окружења и позивам надлежне органе да спроведу истрагу на адекватан начин како би се утврдили прави мотиви туче међу омладинцима. Овакви инциденти су недопустиви и осуђујем сваки вид насилничког понашања. Верујем да ће истрага што пре дати коначан одговор“, нагласио је Поповић.

Канцеларија за КиМ осудила је и изразила дубоку забринутост због физичког напада на Николу Рашића, сина политичара Ненада Рашића, који се данас догодио у Лапљем селу.

Од припадника косовске полиције се захтева „да без одлагања и оклевања открију и процесуирају починиоце овог чина насиља“.

Погледајте снимак туче забележен телефоном

И.М.

Повезани чланци

Back to top button