У току радови на санацији речног корита у Лапљем Селу, планира се и изградња лагуна

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је радове на санацији речног корита у Лапљем Селу и најавио додатне пројекте на пречишћавању отпадних вода.

Пројекат на „регулацији реке Грачанке у Лапљем Селу“ увелико се спроводи и очекује се да радови буду завршени за 60 радних дана.

Поред чишћења реке припрема  се подлоге за бетонирање речног корита у дужини од 200 метара у близини Средњошколског центра у Лапљем Селу.

Обилазећи радове на санацији и уређењу речног корита Поповић је рекао да је општина Грачаница посвећена решавању проблема реке Грачанке, посебно у Лапљем Селу, где се због изливања отпадних вода из оближње Ајвалије годинама шири несносни смрад. У циљу решавања проблема Поповић је најавио тендерску процедуру за изградњу лагуна.

„Планира се изградња лагуна на општинској парцели  на локацији између Ајвалије и реке Грачанке. Овом изградњом решићемо донекле проблем јер ће то бити природно пречишћавање отпадних вода из Ајвалије у реку Грачанку. Разумем мештане али општина чини све што је у њеном домену и у њеној надлежности да помогне решавање ових проблема. Свакодневно смо у контакту са осталим релевантним министарствима и органима и очекујем и њихову помоћ и подршку у овом проблему“, нагласио је Поповић.

Финансијску помоћ у изградњи лагуна за пречишћавање отпадних вода општини Грачаница пружило је министарство локалне самоуправе којим руководи министар Горан Ракић. Ово министарство такође је финансијски подржало и пројекат санације речног корита у самој Грачаници.

Повезани чланци

Back to top button