Удар на Вашингтонски споразум најављује ултиматум Србији

Нови амерички председник Џозеф Бајден још се није устоличио, а демократски јастребови су кренули у акцију и на њиховом тапету се, осим „традиционалних“ америчких непријатеља Русије и Кине налази и овај део Европе, пише Политика.

Као из кутије искачу Медлин Олбрајт, Елиот Енгел, па након њих и Дејвид Филипе који сматрају да Балкан треба да се препакује по антисрпским мерилима као пре скоро четврт века, пренебрегавајући чињеницу да Србија није иста и да је од тада свет богатији за Владимира Путина и Сиђи Пинга.

Кандидати за чланове будуће америчке администрације толико су се заиграли да у најновијим изјавама изражавају спремност да баце под ноге  и Вашингтонски споразум под изговором да га је потписао Доналд Трамп. Не схватају да на тај начин стављају под знак питања и демократске вредности јер је Трамп то урадио у Белој кући као председник САД.

У тој намери их подржавају и неке државе Западне Европе, пре свих Немачка. Према порукама од претходних дана истакао се специјални преговарач ЕУ Мирослав Лајчак, кога је на то место поставио Берлин, па се стиче утисак, да су Вашингтонски споразум, али и бриселски дијалог на делу.

(извор: Политика)  

Повезани чланци

Back to top button