Ухапешним Србима одређен притвор до месец дана (ВИДЕО)

Илији Елезовићу(68), Драгану Миловићу (56) и Зорану Костићу (74) Специјално одељење Основног суда у Приштини одредило је меру притвора до 30 дана. Саслушање је трајало готово три сата, а тројица Срба се терете за наводне ратне злочине.

Захтев за одређивање притвора јако је конфузан, нејасан и нестручан рекао је након изрицања мере притовра адвокат Љубомир Пантовић.

„Нажалост суд је прихватио један лош, један нестручан, један празан захтев за одређивање притвора који је мимо закона састављен без чињеница и без доказа. Нажалост Специјално одељење основног суда у Приштини, које је надлежно за процесуирање ратних злочина, нема довољно снаге или можда жеља и хтења да ове поступке води у складу са законом“, устрврдио је Пантовић.

Чланови породица нису желели да коментаришу одлуку Основног суда.

У засебним возилима специјалци су  ухапшене вратили у притворске јединице, не дозвољававајући ни да се јаве најближим члановима породице.

Породице демантију да су Илија, Драган и Зоран одговорни за било какав ратни злочин тврде и тврде да у супротном не би смели  да наставе да живе на Косову и Метохији.

Миодраг Костић, синовац ухапшеног Зорана каже да његов стриц током ратних дешавања на Косову и Метохији није био активан ни у војсци ни у полицији те да је у питању политичко хапшење.

Илију Елезовића и Драгана Миловића полиција је ухапсила у среду пре подне у Косовској Митровици и Звечану док је Зоран Костић ухапшен неколико сати касније у Прилужју код Обилића.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button