Ухапшен још један Србин на Јарињу

Миљан Јовановић, бивши полицајац, ухапшен је данас на Јарињу када се са супругом и двоје деце враћао из правца Рашке у Лепосавић.

Миљан Јовановић из села Каменица код Лепосавића ухапшен је данас на административном прелазу Јариње после подне, око 18 сати, када се са супругом и двоје малолетне деце, старости седам и пет година, враћао из правца Рашке у Лепосавић, у којем живи.

Супруга ухапшеног, која није желела да јој се спомиње име, рекла је да им је још након прегледа докумената на административном прелазу Јариње приликом изласка са Косова и Метохије, речено да нешто није у реду, али им је дозвољено да наставе путовање.

Полицајци су, тада, пренела је, рекли да је вероватно у питању нека грешка.

Међутим, приликом повратка, на Јарињу су их најпре држали сат и по времена, због наводне процедуре и исправке грешке.

Жена је, са двоје деце, морала да чека у аутомобилу и, како каже, видела је у једном тренутку како косовски полицајци, наоружани дугим цевима, њеном мужу стављају лисице на руке и одвозе га у правцу Северне Митровице.

Полиција у Приштини саопштила је да је приведен мушкарац М. Ј. и да је тражен због основане сумње на умешаност у кривична дела као што су, како наводе, организовани криминал, примање мита и злоупотреба овлашћења.

„Све даље радње и поступци предузимаће се у сарадњи и координацији са правосудним органима“, пише у саопштењу.

Миљан Јовановић jе и раније имао проблем јер су га често мешали са М. J. , који је на потерници. Ипак, данас су га привели.

Јовановић је бивши полицајац КПС-а који је службу напустио прошле године, када и сви полицајци Срби на северу КиМ.

(РТС- Косово онлајн)

Повезани чланци

Back to top button