Ухапшен М.Б. из Зубиног Потока, полиција га терети за паљење аутомобила, највљени протести

Србин М. Б. (36), кога  косовска полиција сумњичи да је запалио три аутомобила у Лепосавићу ухапшен је данас око 17 часова у Косовској Митровици.

Из Српске листе су упозорили власти у Приштини да ће, уколико не ослободе ухапшеног и не престану са малтретирањем српског народа, уследити реакција свих Срба. Више десетина грађана окупило се испред зграде општине у центру Зубиног Потока протестујући због хапшења сународника.

„У намери да пред наставак преговора у Бриселу изазову реакцију српског народа на северу Косова и Метохије косовске институције настављају са малтретирањем српског народа. У том смислу данас су ухапсили Србина из Зубиног Потока и без иједног доказа оптужили га за тешка кривична дела“, саопштила је Српска листа.

У саопштењу се наводи да је Куртијева намера да изазове хаос те да ситуација на терену говори да није далеко од тога.

„Куртијев режим до сада није решио ниједан напад на Србе којих је било на десетине, али зато када треба прогонити Србе без доказа ту делује под хитно. Од скоро Приштина у намери да обмане јавност иде корак даље, па и у случајевима када су оштећени Срби он као осумњичене неосновано хапси Србе и покушава да спинује реалност на терену скривајући праве кривце за напад на Србе и српску имовину“, наглашава се у саопштењу.

Српски народ упозорава Приштину да у случају да не ослободи неосновано ухапшеног М.Б. кога су Куртијеве јединице данас отеле на северу Косова и Метохије те да уследити изазвана реакција код свих Срба уколико  не престане са малтретирањем српског народа.

„Да појаснимо, то неће бити неко упозорење већ општи устанак за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима“, наводи се у саоптшењу Српске листе.

Повезани чланци

Back to top button