Украдена сигурносна сајла са алпинистичке стазе на Бериму

Непознати починиоци украли су сигурносну сајлу са стазе Via ferratа Berim, која представља туристичку атракцију општине Зубин Поток. Овим је нанета огромна штета туристичкој организацији овог краја и онемогућено уживање у алпинизму љубитељима екстремних спортова.  

Српске Невладине организације, удружења и медији најоштрије су осудили крађу сигурносне сајле и уништавање Via ferrate Berim која представља најатрактивнији туристички производ севера Косова.

У саопштењу које је потписало 14 НВО и медијских организација упућен је позив полицијској станицу у Зубином Потоку али и Полицији Косова за регион север да што пре пронађу починиоце и допринесу ефикасном расветљавању овог случаја.

 „Полицију Косова позивамо да покаже одговорност и ефикасност у свим другим случајевима угрожавања безбедности и уништавања имовине на јавном простору, попут уништавања стазе на Малом Звечану, степеништа у Зубином Потоку, урбаног мобилијара као и свих осталих кривичних дела“, наведено је у саооштењу.

Наводи се да се од представника општине Зубин Поток очекује да овакво понашање, у складу са својим надлежностима, осуде и ангажују се на расветљавању овог случаја, подсећајући да је туризам препознат и у стратешким документима ове општине.

Via ferratа Berim, је постала препознатљив туристички бренд севера Косова, а о овој атракцији извештавали су бројни домаћи и страни медији ставивши овај крај на туристичку мапу Балкана али и читавог света.

Повезани чланци

Back to top button