Урлике Ричардсон: Нове дозе Ковакс вакцине за Косово до краја маја

Координаторка за развој мисије УН-а на Косову Урлике Ричардсон рекла је данас у Грачаници да се нове пошиљке Ковакс вакцина против вируса ковид 19 на Косову могу очекивати до краја маја.

Ковакс нам је доставио распоред у коме ће до краја маја стићи преосталих, отприлике, сто хиљада вакцина. Надамо се да ће их бити још више. Наравно, Косово ради на набавци додатних вакцина и то кроз преговоре са фармацеутским компанијама. Али ми се надамо да ће кроз неколико месеци за можда, два месеца, стићи још вакцина“, рекла је Ричардсонова.

Званичница УН мисије била је у посети Општини Грачаница где се састала се са градоначелником Срђаном Поповићем и обишла Омладински центар у овом месту.  

„Циљ наше посете да видимо одвијање стабилизационог програма за заједници, као и програм за повратак и реинтеграцију. Оба програма су подржана од стране Европске уније на Косову“,појаснила је Ричардсонова.

Нагласла је да је радује одлична сарадња са општином Грачаница али и активности локалног омладинског центра који се, како је рекла, труди да обезбеди активности потребне за садржајну интеракцију младих како из српске као већинске тако и ромске, ашкалијске и египћанске заједнице.

Председник општине Грачаница Срђан Пошовић искористио је прилику да подсети на одличну сарадњу ове локалне самоуправе са УН агенцијама на Косову.

„Један од највећих пројеката који је урађен у Грачаници је РРК 5 захваљујући Министарству за повратак и заједнице, захваљујући УН, захваљујући организацији ИОМ. Одрадили смо веома добар посао, направили смо доста кућа за повратнике и за наше мештане“, рекао је Поповић.

Са новим идејама и пројектима успешна сарадња биће настављена и у наредном периоду рекао је Поповић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button