Усековање главе Светог Јована Крститеља обележено у Великој Хочи

Празник Усековања главе Светог Јована Крститеља обележен је данас свечано, литургијски и литијом у цркви која је посвећена овом светитељу у Великој Хочи надомак Ораховца.

Због пандемије вируса корона богослужење је обављено на отвореном, уз присуство верника из села али и околине. Свету литургију су служили отац Кирило Дечански, хочански парох Миленко Драгићевић и ораховачки парох Веља Стојковић.

„Цркви Светог Јована у Великој Хочи нама је као светионик и светли свима, а нама осветљава пут ка Господу“, рекао је у беседи отац Веља хочански.

Данас је дан када се сећамо безбожне Иродијаде и њене жеље да се Светом Јовану одсече глава зарад задовољења земаљских страсти и греха људског. Ако пратимо причу даље знамо како су Иродијада а и њени следбеници завршили овоземни живот. А још боље знамо колико је страдање Светог Јована њега учинило ближим Богу и свима нама. Молитвама Светог Јована, да нам Господ да његове вере и скромности, и избави нас од данашњих Иродијада и свакога зла које нас са свих страна напада“, поручили су свештеници верницима  у Хочи.  

Породица Спасић, заједно са оцем Кирилом Дечанским, данас је била домаћин славе.

О. РадићИ.Миљковић

Повезани чланци

Back to top button