„Успомене Саре Бернар“ пред публиком у Грачаници

Представа ЈУК Херцег феста и Херцегновског позоришта „Успомене Саре Бернар“ по комаду „Мемоари“ Џона Марела, а у режији и адаптацији Сташе Копривице гостоваће на матичној сцени Приштинског народног позоришта у Грачаници у среду 12. јуна у 20 часова.  

Комедија карактера, мелодрама. Комад о смртности, или бесмртности. Узбудљива представа у којој се преплићу у тренутку садашњем велика Сара Бенар, суперзвезда свог времена и доајенка југословенског филма и театра Тања Бошковић, уз достојног партнера Дејана Ђоновића.

Дива се сећа својих тријумфа и падова, које бележи њен секретар Жорж Питу. Њих двоје су потпуно различити карактери које повезује љубав према позоришту.

„Док пратимо апсурдни сукоб ова два тако различита, а једнако упорна карактера, присуствујемо причи о једном комплексном, несавршеном и веома напорном пријатељству. Али, на крају крајева, таква и јесу сва права пријатељства. Свака наша животна улога вреди“, казала је Сташа Копривица.

Сташа Копривица (1984) је драмска списатељица, сценаристкиња и позоришна редитељка. До сада је поставила на сцену преко 20 позоришних представа, међу којима су најпознатије „Не играј на Енглезе“ (Београдско драмско позориште, 2007), „Прича се по граду“ (Академија 28, Београд, 2016) и „Модро благо“ (Градско позориште Подгорица, 2017). Тренутно припрема свој дебитантски филм.

Продуцент представе је Милина Ковачевић, костимографкиња Весна Вукићевић, а сцену су идејно решили и дизајнирали Сташа Копривица и Данило Бабовић.

„Успомене Саре Бернар“ су премијерно изведене 16. септембра 2022. године.

Повезани чланци

Back to top button