Вакцина „Спутњик V“ до краја недеље у Србији

Пробна партија руске вакцине „Спутњик V“ стиже у Србију до краја недеље, пише Балканист, позивајући се на Танјуг.  

 Вест је саопштила информативна служба представништва Србије после видео-конференције премијерке Ане Брнабић са министром индустрије Русије Денисом Мантуровом.

 „Српска премијерка Ана Брнабић је разговарала данас путем видео-конференције са министром индустрије Денисом Мантуровом који ју је упознао са фазом у којој се [у Русији] налази производња вакцине против корона вируса „Спутњик V“.

Мантуров је потврдио да ће партија од 20 доза вакцине за лабораторијску контролу стићи у Србију до краја текуће недеље“, наведено је у саопштењу.

Председница владе рекла је да Влада Србије, заједно са председником Републике ради на томе да грађанима Србије вакцина против коронавируса буде доступна у најкраћем року, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабић је истакла да је циљ да грађани могу да изаберу коју ће вакцину примити, а у складу са препорукама и одобрењима надлежних здравствених установа Републике Србије.

Премијерка је додала да је Србија заинтересована да размотри могућност заједничке производње вакцине против ковида.

Председница владе Ана Брнабић, сутра, 1. децембра, наставиће разговор са представницима компаније Фајзер, наведено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button