Ваведење празник и слава Липљана

Светом архијерејском литургијом и резањем славског колача данас је у Липљану обележен празник Ваведење Пресвете Богооидице, који се у прославља као црквена и општинска слава.

Обележавању црквене и општинске славе присуствовали су помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујућ, председница општине Грачаница Љиљана Шубарић и остали представници локалне власти.

„Срећна сам што сам данас у Липљану где СПЦ и верници обележавају празник Ваведења Пресвете Богородице. Липљанцима честитам овај велики празник уз жељу да донесе љубав, мир, разумевање и поштовање међу људима. Чувајмо наше светиње, чувајмо и поштујмо нашу традицију, јер само тако можемо да останемо и опстанемо на овом простору“, поручила је градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић такође је честитао празник.

„Наша вера, наша култура и традиција су извор наше снаге и њима можемо да захвалимо што опстајемо тако дуго на овом простору. Канцеларија за КиМ је присутна овде, сваког дана смо са нашим људима и покушавамо да решавамо проблеме које имају. Радујем се што сам данас овде и што сам имао прилику да разговарам са њима“, рекао је Вујић.

Свету архијерејску литургију у храму посвећеном Ваведењу Пресвете Богородице у Липљану служио је владика рашко-призренски Теодосије који је у беседи народ позвао да опстане на Христовом путу.

Литургије је присуствовао велики број верника из Липљана и околине.

Повезани чланци

Back to top button