Важење регистрације возила са ознакама српских градова са КиМ продужено

Влада Србије усвојила је Уредбу о посебним условима важења регистрације моторних возила која имају регистарске ознаке градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија.

У саопштењу Владе се наводи да је Уредба усвојена на јучерашњој седници, као и да данас ступа на снагу.

Усвајањем Уредбе свим возилима са ознакама КМ, ПР, ГЛ и именима других српских градова на подручју АП Косово и Метохија биће продужена регистрација од сада па надаље, саопштила је Влада. У саопштењу се додаје да ће ова возила моћи, као и до сада, да се несметано крећу у саобраћају, уз поседовање обавезне полисе осигурања и доказа о техничком прегледу возила, не старијем од годину дана.

Влада је одлуку донела у складу са прописима о регистрацији моторних возила надлежних органа Републике Србије, као и договором постигнутим у оквиру дијалога између Београда и Приштине о спречавању ескалације ситуације и наставку трагања за трајним решењем по питању регистарских таблица моторних возила на простору АП Косово и Метохија.

У саопштењу се наводи да је Влада 6. децембра усвојила и Закључак о усвајању извештаја о разговорима који су вођени 23. новембра у Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини, уз посредовање Европске уније.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button