Važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM produženo

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

U saopštenju Vlade se navodi da je Uredba usvojena na jučerašnjoj sednici, kao i da danas stupa na snagu.

Usvajanjem Uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području AP Kosovo i Metohija biće produžena registracija od sada pa nadalje, saopštila je Vlada. U saopštenju se dodaje da će ova vozila moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana.

Vlada je odluku donela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Kosovo i Metohija.

U saopštenju se navodi da je Vlada 6. decembra usvojila i Zaključak o usvajanju izveštaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

(RTS)

Povezani članci

Back to top button