Водовод Приштина: Због замућења акумулације Бадовац без воде Грачаница, делови Приштине, Косово Поље, Обилић, Матичане, Ајвалија

Регионална компанија за водоснабдевање „Приштина“ обавестила је потрошаче да је од петка у 19:30 значајно смањено пречишћавање воде у постројењу Бадовац код Грачанице.

Разлог за овакву меру јесте нагли пораст нивоа воде у акумулацији „Бадовац“ што је довело и до замућења, а постојећа постројења не могу у пуном капацитету да прераде воду, наводи се у саопштењу.

После великих атмосферских падавина, ниво језера је порастао за три метра што изазива додатно оптерећење у постројењу за пречишћавање воде.

„Висок степен замућења онемогућава третман воде за пиће у складу са стандардима и технологијом коју поседујемо“ наводи се у обавештењу компаније за водоснабдевање.

Потрошачима у Грачаници, Ајвалији, Матичану, на Ветернику, у Обилићу и Косову Пољу, као и у приштинским насељима Сунчани брег, Дарданија, Улпијана, Токбашта и у ужием центру града вода за пиће ће од вечерас бити искључивана у времену од 21 час па све до јутра.   

Повезани чланци

Back to top button