Вучић честитао Божић Путину: Русија и Србија и у доба неизвесности показале блискост и пријатељство

Председник Србије Александар Вучић честитао је Божић председнику Руске Федерације Владимиру Путину и свим православним хришћанима у Руској Федерацији, уз искрене жеље да га проведу у добром здрављу, миру и благостању.

„Нека овај најрадоснији празник помирења, слоге и породичне хармоније у сва срца унесе љубав и добру вољу, а у домове срећу и сваки напредак.

Година иза нас била је тешка, али је показала да, у временима бременитим изазовима, уз разумевање, солидарност и љубав према ближњем, можемо да одолимо искушењима. Радује ме што су Србија и Русија, и у ово доба неизвесности, показале блискост и чврсто пријатељство.

Користим и ову прилику да Вам захвалим на активној подршци коју Русија пружа Србији у одбрани интереса српског народа и Српске православне цркве на Косову и Метохији. Посебну захвалност Вам изражавам на личном залагању да се заврше радови на мозаику у Храму светог Саве и топлој поруци коју сте упутили“, наводи се, између осталог, у писму које је председник Вучић упутио Путину.

Писмо са божићним честиткама председник Вучић упутио је и патријарху Москве и све Русије Кирилу, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Повезани чланци

Back to top button