Вучић и Јанча о КиМ: Што пре формирати ЗСО

Председник Србије Александар Вучић примио је данас помоћника генералног секретара УН за Европу, Централну Азију и Америку Мирослава Јенчу и изразио забринутост због наставка једностраних потеза Приштине, који за циљ имају константан притисак на српско становништво.

“Отворено са Мирославом Јенчом о улози УН у стабилизацији прилика и очувању мира у региону, али и на глобалном плану. Детаљно сам информисао уваженог саговорника о ситуацији на Косову и Метохији и изразио забринутост због наставка једностраних потеза Приштине, који за циљ имају константан притисак на српско становништво, уз грубо кршење свих права која представљају и темељне вредности самих Уједињених нација“, објавио је Вучић на Инстаграму.

Вучић је нагласио да је у том смислу посебно истакао потребу за што хитнијим формирањем Заједнице српских општина и стриктно испуњавање обавеза из Бриселског споразума, које Приштина избегава већ дуже од 10 година.

„Нагласио сам критични значај поштовања Резолуције 1244 СБ УН и кључну улогу Унмика у складу са мандатом који је овој мисији поверен у циљу очувања мира, али и заштите права Срба и неалбанаца на Косову и Метохији, у чему ћемо, као и до сада, пружати сву неопходну помоћ и подршку“, навео је Вучић.

(Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button