Вучић: Србија ће одговорити Приштини и Подгорици; биће далекосежне последице

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија поводом забране и ограничавања гласања на српским изборима сутра одговорити и Приштини и Црној Гори.

„Очекујте свашта, данас је влада Црне Горе, а то није урадила ни Ђукановићева, забранила гласање у Беранама и појединим местима за наше изборе, Куртијева влада је тражила да признамо независност Косова да би организовали гласање. Сутра ће и у Црној Гори, али и Аљбин Курти добити одговор, знате какав ће одговор да добију. Одговор озбиљних и одговорних људи, али ће бити са далекосежним последицама“, рекао је Вучић на предизборном скупу у Кикинди.

Он је рекао да ће на сутрашњој седници Савета за националну безбедност бити речи и о свим ефектима рата у Украјини и свему што се збива у Европи и свету.

Вучић је изнео лоше прогнозе за наставак сукоба у Украјини и оценио да не искључује много веће сукобе, од само две земље, преноси Б 92

„Морамо да дамо све од себе да нас неодговорни људи не увуку у тако нешто“, закључио је он.

Подсетимо, сутра у 12 часова је седница Савета за националну безбедност.

Како је најављено, теме ће бити одбијање Аљбина Куртија да се избори одрже на Косову и Метохији, претње санкцијама Србији и односи према НИС-у и набавци нафте за српско тржиште.

(извор: Б92)

Повезани чланци

Back to top button