Вујичић тражи да га Ђукановић заштити јер је таргетиран као српско – руски шпијун

Председник Удружења и Уније Црногораца са Косова Слободан Вујичић упутио је отворено писмо председнику Црне Горе Милу Ђукановићу у коме захтева заштиту, будући да су га поједини приштински медији жигосали као шпијуна српске безбедносно – информативне агенције, као и војно обавештајне службе Русије.

Писмо које је Вујичић упутио актуелном председнику Црне Горе преносимо у целости:

Поштовани господине Ђукановићу,

Разлог због чега Вам се обраћам су тешке оптужбе на мој рачун које је јуче објавио косовски портал КосоваПресс позивајући се на званични документ безбједоносних служби матичне ми државе.

У том документу у који су, како именовани портал тврди имали увид, стоји да представљам ризик за националну безбједност Црне Горе и да сам шпијун безбједоносно информативне агенције Србије и војно обавјештајне службе Русије. Такође тврде да имам блиску сарадњу са вјерским српско-руским организацијама блиским Српској православној цркви са надзором у Кремљу.

Портал Косовапресс даље наглашава, да црногорски државни органи тврде да сам од војно обавјештајне службе Русије добио задатак да се укључим у немире који се организују у Црној Гори, Србији и на Косову.

Од Вас као предсједника Црне Горе и Савјета за одбрану и безбједност захтјевам да преузмете одговорност и јавно демантујете или потврдите ове, по мени, бруталне оптужбе и најприземније измишљотине.

У супротном, свима ће бити јасно да ми држава Црна Гора у сагласју са најпрљавијим паралелним структурама на Косову припрема политички прогон, утамничење или ликвидацију.

На крају, желим да Вас обавестим да ћу о свему алармирати амбасаде како на Косову тако и у Црној Гори, али и све најрелевантније међународне институције и организације укључујући и Кфор.

С поштовањем

Предсједник Удружења и Уније Црногораца Косова

Слободан М. Вујичић

https://kosovapress.com/ekskluzive-vujicic-paraqet-rrezik-per-kosoven-dhe-malin-e-zi/?fbclid=IwAR1GTq89mCP8ACfvWKLSKPBfFbLAfcxamYF9TbamivOCtsG9x854uUM_jrA

Повезани чланци

Back to top button