За ученике из општине Грачаница делегација Јужно – Бачког округа донела поклоне вршњака из северне Покрајине

Ученицима нижих разреда основних школа у општини Грачаница данас су подељени пакети са школским прибором које су им послали ученици основних и средњих школа са територије АП Војводине из Јужно-бачког округа.

На даровима, хуманости и показаној бризи захвалио се председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Упућујемо велику захвалност начелнику Јужно-бачког округа, директорима школа, деци и родитељима Војводине. Ово за нашу децу и нашу општину значи много, али и за читаво Косово. Овај гест, пре свега, говори о томе да наша деца нису заборављена, да неко мисли и брине о њима, јер колико год будемо бринули о њима толико и можемо да рачунамо на нашу будућност овде“, казао је Поповић.

Посебну захвалност упућујемо деци и родитељима Новог Сада и Јужно-бачког округа, додао је начелник Косовског округа Срђан Петковић.

Начелник Јужно-бачког округа Милан Новаковић истакао је да је веома срећан што је у прилици да реализује овакву акцију.

„За ових седам година прикупљено је више од 7.000 пакета школског прибора. Најважније је да то са великом љубављу раде деца, њихови родитељи, наставници, директори школа. У питању је велика организација у којој учествује преко педесет школа са подручја Новог Сада и Јужно-бачког округа. Сваке године се тај број повећава и самим тим показујемо најважнију мисију и улогу, да деца из Војводине имају осећај за своје другаре на подручју Косова и Метохије“, рекао је Новаковић.

У пратњи начелника Новаковића били су и директор Гимназије „Лаза Костић“ Вукашин Лазовић и директор основне школе 1. Војвођанска бригада из Новог Сада Оливер Стојановић.

„Посебно је вредно оно што сам видео, а то је да ова дечица заслужују нашу пажњу и зато будите сигурни да ћемо то и у будуће радити“, рекао је Стојановић.

Делегација Јужно-бачког округа, у пратњи представника општине Грачаница, данас је обишла и поделила пакете за ученике четири основне школе – „Димитрије Прица“ у Доњој Брњици, „Кнез Лазар“ у Добротину, „Вук Караџић“ у Батусу и школу у Угљару.

Укупно ће за децу на централном Косову бити подељено 650 пакета школског прибора. Делегација Јужно-бачког округа јуче је исте поклоне поделила школарцима у Лепосавићу.

(извор: Инфо-слжба Општине Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button