Започели радови узрпираној српској земљи у селима лепосавићке општине

Одлуком Приштине, уз употребу тешке механизације и под надзором специјалне полиције, започели су нелегални радово на српској земљи у селима Дрен и Лешак у општини Лепосавић.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је земљиште бесправно, једностраном одлуком о експропријацији 16. јануара узрпирано. У засеоку Засеље, јутрос су започели радове на проширењу пута који води до врха брда које је нелегалном екпропријацијом обухваћено. Радови се одвијају на површини од 83 хектра а више од 13 парцела се налази у власништву приватних лица-

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је о овој новој узурпацији српске земље на северу Kосова и Метохије јутрос обавестио и све међународне представнике, као и лично посредника у дијалогу Мирослава Лајчака.

„Изнео сам јасан захтев да међународни представници зауставе нове једностране потезе Kуртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе“, рекао је Петковић

Закључио је да је Приштина одлуку о нелегалној експропријацији донела са јасном намером Аљбина Kуртија да изазове нове тензије и кризу на терену.

Повезани чланци

Back to top button