Завршени радови на изградњи дечјег парка у Угљару

У селу Угљаре у општини Косово Поље приводе се крају радови на изградњи дечјег парка за који је Канцеларија за Косово и Метохију определила готово 2,3 милиона динара.

Парк се простире на површини од 960 квадратних метара, а малишанима из овог места на располагању ће бити бројни садржаји и нови дечји реквизити – тобоган с мостићем, љуљашке, клацкалице, дечји коњићи.

Уређење парка подразумева и поплочавање и озелењавање површина, постављање расвете као и клупица за седење. Пoмоћница директора за инфраструктурне послове Јелена Стојковић истакла је да изградњом овог пројекта, Канцеларија за КиМ наставља да улаже на простор Косова и Метохије, посебно српске средине јужно од Ибра.

“Важан сегмент у нашем инвестиционом плану јесу нове стамбене зграде и нове куће, додела грађевинског материјала за наш народ који живи на простору Косова и Метохије, али никако не заборављамо и најмлађе којима су прекопотребни додатни садржаји. Зато се надам да ће им овај паркић бити нoво место за игру и разоноду у специфичним условима у којима одрастају – навела је Стојковић.

Повезани чланци

Back to top button