Завршен дводневни Тесла глобал форум

Дводневни „Тесла глобал форум“ који се одржавао у дворишту Архива Војводине у Новом Саду, у оквиру кога су учестовала деца са Косова и Метохије, данас је званично завршен.

Учесници су осим предавања могли да се друже са писцима, адвокатима, учествују у панел дискусијама и предавањима али и да упознају Нови Сад, Петроварадинску тврђаву, Сремске Карловце, манастир Ремету и Крчедин.

„Млади из Грачанице и околине, посредством Удружења „Глас Метохије“ учествовали су на форуму. Међу њима су били и студенти са Косова и Метохије и ученици Математичке гимназије из Београда“, потврдио је за Ризницу председник Удружења „Глас Метохије“ Стојан Предовић.

Члан тима „Тесла глобал форума“ Вељко Петрушић, добитници Признања „Бела голубица” Гојко Раичевић и Драгослав Бокан, као и директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић прогласио је скуп отвореним и поздравио све учеснике.

Осми Тесла глобал форум 2020. подржали су Република Србија, АП Војводина, Град Нови Сад, предузећа и медијске куће.

Предовић се захвалио Општини Грачаница која је обезбедила превоз за ученике Тесла глобал форума са Косова и Метохије.

За програмске активности задужен је Архив Војводине, смештај гостију обезбедио је Студентски центар Нови Сад, а исхрану предузетници и угоститељи.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button