Завршено суђење Ђокићу, пресуда 11. фебруара

У Специјалном одељењу Основног суду у Приштини јуче је завршено суђење Зорану Ђокићу из Пећи који се терети за тешко кривично дело ратног злочина и кршења обичаја ратовања, потврдио је адвокат Љубомир Пантовић за Косово онлајн.

Након вишечасовног изношења завршне речи специјалног тужилаштва Косова, пуномоћника оштећених породица и браниоца окривљеног, јуче је у Специјалном одељењу Основног суда у Приштини завршено суђење Зорану Ђокићу, оптуженом за кривично дело ратни злочин.

Његов бранилац, адвокат Љубомир Пантовић рекао је да ће пресуда Ђокићу бити изречена 11. фебруара у 13:30 часова.

Пантовић каже да у досадашњем поступку нису доказани кривица и оптужбе које се Ђокићу стављају на терет.

„Тужилаштво и пуномоћник оштећених немају доказе и аргументе. Данас су пробали да лажно прикажу чињенице и доказе који су изведени у току поступка како би створили лажан утисак да је Зоран Ђокић крив. Ипак, главни сведок тужилаштва је још у фази истраге потпуно демаскирао ту оптужбу, јер је, као једини очевидац убистава, рекао да је други човек извршио тај злочин, а не Зоран Ђокић. Он је јасно рекао да то није био Зоран Ђокић, већ други човек“, рекао је Пантовић.

Он додаје да у таквом случају није уопште требало подизати оптужницу против Ђокића, али је ипак то учињено и Ђокић је и даље у притвору.

Пантовић истиче да, уколико судско веће правилно цени доказе, Ђокић би требао да буде ослобођен.

„Ипак, нисам сигуран да ће то да се деси, јер је тужилаштво било изузетно пристрасно, фабриковали су и измишљали доказе против Зорана Ђокића. Сада је све на судском већу и уколико коректно и фер цене доказе, Ђокић ће бити слободан човек. У супротном, уколико подлегну атмосфери која сада влада на Косову где медији опширно и готово свакодневно извештавају о српским злочинима и геноциду над Албанцима, онда нисам оптимиста“, рекао је Пантовић.

(извор: Косово онлајн)

Повезани чланци

Back to top button