Здравствено стање Амфилохија стабилно, подгоричке власти не маре за болест митрополита

Подгоричке власти не маре за болест  митрополита Амфилохија Радовића, које је пре извесног времена примљен у Клинички центар Црне Горе јер су налази указали да је позитиван на Ковид 19, пише Политика у данашњем броју.

Митрополит Амфилохије, који је заражен вирусом корона, и јуче ујутру био је доброг здравственог стања, саопштила је Митрополија црногорско – приморска позивајући се на информације из Клиничког центра Црне Горе.

Лечење и опоравак архиепископа цетињског теку задовољавајуће, јер је јучерашњи извештај лекарског тима показао да су сви витални параметри у границама нормале додају из болнице, уз напомену да Амфилохије због природе болести остаје под сталним надзором лекара.

Митрополит је 6. октобра примљен на одељење пулмологије Клиничког Центра Црне Горе, након што је тест показивао да је позитиван на корону.

Без обазирања на кратка и охрабрујућа саопштења о његовом здравственом стању која Митрополија црногоско – приморска од тада доставља медијима, у делу црногорске јавности који митрополита не воли из политичких разлога прича се да се Амфилохијево стање искомпликовало, а неки се томе чак и радују.

Ни у још актуелном црногорском режиму вест о болести верског поглавара, који се стара о духовним потребама више од 70% православног живља у Црној Гори, није изазвала никакву забринутост.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button