Земај: Инспектори на терену, забрана и кажњавање због организације свадби и других породичних окупљања

Косовски министар здравства Арменд Земај саопштио је да ће од сутра 75 санитарних инспектора бити на терену, те да ће од Косовске полиције захтевати повратак дванаесточасовног радног времена.

Посредством фејсбука Земај је позвао све грађане Косова да поштују мере које су предузете у циљу спречавања ширења коронавируса.  

Додао је да се мере за борбу против Ковида 19 морају поштовати у сваком тренутку.

„Захтевам да Косовска полиција и сви инспекторати без разлике, као и општине и штабови за хитне случајеве, предузму хитне мере како би спречили погоршање ситуације. Инспекције ће наставити убрзаним темпом, казне ће бити прописане у складу са Законом о пандемији Ковида 19 и неће се толерисати никаква одступања од закона који се мора строго спроводити“, нагласио је.

Подсетио је да су унутар угоститељских објеката, удаљеност између столова, хигијена и ношење маски од стране особља и гостију неопходни.

„Тамо где постоји непажња, где има свадби и других породичних окупљања, биће затварања, без упозорења, у супротном нове мере ће бити неопходне“, упозорио је косовски министар здравства.

Када број заражених расте у Европи и свету, Косово не сме ништа препустити случају, оценмио је Земај и нагласио да је пред свима велики изазов који ће бити побеђен само заједничким деловањем.

Повезани чланци

Back to top button