Земај током посете Казнено поправном центру у Липљану: Потпуно затварање Косова због Ковида, последња опција

Потпуно затварање због Ковида 19 је последња опција, изјавио је косовски министар Здравства Арменд Земај током посете Казнено поправном центру у Липљану.

Током посете Казнено поправном центру Земај је информисан о нивоу здравствених услуга које се пружају притвореним женама, одраслима и малолетницима у затворским околностима.

Земај је позитивно оценио рад особља захваљујући којем међу особама које су на издржавању казне или у притвору нема заражених или је њихов број незнатан.

„Затворенике ћемо снабдевати лековима и пружити им све неопходне услуге“, рекао је Земај и нагласио како је веома важно здравље особа које су смештене у казнено поправном центру.

 Косовски министар здравства није пропустио прилику да говори о могућностима пооштравања мера због вируса Ковид 19 поновивши да је потпуно затварање последња опција о којој се размишља.

Оценивши да је добро што се косовски министар здравства на терену упознао како се вирус држи под контролом у затворским условима  директор Косовске поправне службе Нехат Тачи је нагласио да је ситуација добра и у осталим затворима и центрима за притвор на Косову.

Такође је објављено да су притвореници овог центра сашили близу 22 хиљаде заштитних маски против коронавируса.

Повезани чланци

Back to top button