Случај „Панда“: Без одговора и после 24 године

Данас се навршавају 24 године од убиства шест српских младића у кафићу „Панда“ у Пећи, а починиоци овог језивог злочина и даље су непознати.

Убијени су Иван Обрадовић (15), Вукота Гвозденовић (16), Зоран Станојевић (18), Светислав Ристић (18), Иван Радевић (25) и Драган Трифовић (18), док је Владо Лончаревић (18) тешко рањен, а Мирсад Шабовић (34) и Никола Рајовић (18) лакше.

Породице страдалих младића у масакру у „Панди“ још не знају ко је и због чега убио њихову децу 1998. Кажу да им је данас тешко као и првог дана.

Стравични злочин из 1998. ни до данас није решен, истрага тужилаштва званично још увек траје, те зато породице убијених не губе наду да ће се случај расветлити. Као могући починиоци овог стравичног злочина помињани су готово сви, међутим, до дана данашњег одговорни нису пронађени. Тужилаштво за организовани криминал преузело је случај убиства шесторице младића у кафићу „Панда” 2015. године. Од тада је саслушано око 40 сведока, а изведени су и поједини докази. Међутим, званичних информација о починиоцу и налогодавцу у овом случају још увек нема.

(Курир)

Повезани чланци

Back to top button