Зубин Поток: Претучена тројица српских младића

Припадници специјалног одреда косовске полиције Аљбина Куртија данас су брутално претукли тројицу Срба из села Горње Вараге у општини Зубин Поток, чиме је настављена спирала насиља којом Приштина протеклих дана настоји да на сваки начин онемогући и помисао на нормалан живот српског народа на северу Косова и Метохије.

Срби са иницијалима М. Р., М. С. и М. Ј. су се још јутрос упутили до своје старе шумске куће у сечу дрва за огрев, када су их по повратку зауставили припадници ФиТ, претукли, шутирајући их и ударајући по телу, уз вулгарне псовке и увреде на националној основи.

Куетијеви специјалци су према сведочењу повређених, Србима поручили да на северу Косова и Метохије немају шта да траже.

Повређени су, након инцидента сами затражили лекарску помоћ, а тежина задобијених повреда ће се утврдити.

Канцеларија за Косово и Метохија саопштава да вербално насиље, произвољни упади у куће и физички насртаји на Србе су свакодневна карактеристика Куртијеве окупације севера Косова и Метохије, због чега Београд и инсистира на повлачењу спроводилаца терора из општина северно од Ибра и распоређивање јединица Кфора.

„Угњетавање читавог једног народа је, сада је то ваљда свима јасно, званична политика Приштине и међународна заједница дужна је да у име мира, хуманости и цивилизацијских вредности престане да толерише такву праксу. Једно је сигурно, слободу нашем народу је насиљем могуће привремено суспендовати, али је нико не може и одузети“, наведено је у саопшењу.

Повезани чланци

Back to top button