Звонар Богородичине цркве поново на сцени у Грачаници

Представа „Звонар Богородичине цркве“ по тексту Виктора Игоа биће изведена у Грачаници у уторак 20. септембра у 11 часова, саопштено је из Народног позоришта у Приштини.

Премијерно је изведена половином фебруара ове године на матичној сцени НПП-а у Грачаници, а  извођена је и у Лепосавићу, Лешку и Пасјану.

На 12. Позоришном фестивалу за децу „ЗајеЧАР“ ове године је двоструко награђена – као најбоља представа по избору публике, док је награда за најбољег глумца овог фестивала додељена Николи Станковићу за улогу злог архиђакона Kлода Фролоа.

Представа је намењена деци и у први план истиче љубав, пријатељство, толеранцију, прихватање различитости и значај унутрашњих вредности које нас чине предивним бићима“, рекао је о комаду редитељ и редовни професор глуме на Факултету уметноси у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици Дејан Цицмиловић.

Драматизацију Игоовог текста је урадила Биљана Митровић, а лектуру мр Андријана Виденовић. За кореографију су били задужени Елена Громилић и Игор Наумоски, о сценографији су бринули Дејан Цицмиловић и Дејан Степић, костимограф је Љиљана Ружић, а композитор Новак Ашковић.

Играју: Невена Недељковић као Есмералда, Никола Станковић као Фроло, Лука Потпарић као Kвазимодо, Јован Јевтић као Фебус и Ђорђе Велимировић као Гренгоар. Есмералдину дружину чине: Снежана Џоговић, Милица Вранеш, Милица Грбовић и Стефан Марковић.

Повезани чланци

Back to top button