АП „Јанићије Поповић“ припрема нову представу – ускоро аудиција

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ секција глуме Дома културе „Грачаница“ у недељу 05. новембра 2023. године од 19 часова организује аудицију за представу „Стилске игре“. Могу пријавити ученици узраста од 10 до 18 година, а одабир глумаца обавиће редитељ Дејан Цицмиловић.

Представа „Стилске игре“ настала је по мотивима истоименог романа Симеона Марковића. У свом делу за децу и одрасле аутор се поиграва познатом басном „Лисица и гавран“, провлачи је кроз разне књижевне и ванкњижевне стилове, жанрове и форме, а реферише на Рејмона Кеноа и његове „Стилске вежбе“.

Позната басна кроз ове жанровске и стилске филтере добија трансформацију и драматуршке развоје. Форма басне се грана и добија неочекивана значења, која нам откривају различита лица света који ма смо окружени и чије утицаје осећамо. Овај комад у сценском тумачењу  Цицмиловића биће осавремењен и прилагођен косовско метохијским приликама.

Фото: АП „Јанићије Поповић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ је 2014. године обновило рад са циљем да окупи децу и младе који ће, на квалитетан начин, проводити слободно време, развијати таленте и учити се глуми и прављењу позоришних представа.

Више информација о аудицији можете добити на број 038 65 488 и на мејл domkulturegracanica@gmail.com

Повезани чланци

Back to top button