AP „Janićije Popović“ priprema novu predstavu – uskoro audicija

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 05. novembra 2023. godine od 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Stilske igre“. Mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 18 godina, a odabir glumaca obaviće reditelj Dejan Cicmilović.

Predstava „Stilske igre“ nastala je po motivima istoimenog romana Simeona Markovića. U svom delu za decu i odrasle autor se poigrava poznatom basnom „Lisica i gavran“, provlači je kroz razne književne i vanknjiževne stilove, žanrove i forme, a referiše na Rejmona Kenoa i njegove „Stilske vežbe“.

Poznata basna kroz ove žanrovske i stilske filtere dobija transformaciju i dramaturške razvoje. Forma basne se grana i dobija neočekivana značenja, koja nam otkrivaju različita lica sveta koji ma smo okruženi i čije uticaje osećamo. Ovaj komad u scenskom tumačenju  Cicmilovića biće osavremenjen i prilagođen kosovsko metohijskim prilikama.

Foto: AP „Janićije Popović“

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Više informacija o audiciji možete dobiti na broj 038 65 488 i na mejl domkulturegracanica@gmail.com

Povezani članci

Back to top button