Дајана Пауновић обишла рањеног дечака и младића из Штрпца

Дечаке који су рањени на Бадњи дан у Штрпцу, Стефана (11) и Милоша Стојановића (21), а на које је пуцао Азем Куртај припадник КБС, данас је обишла Дајана Пауновић – оснивач и директор фондације која носи њено име.

Током обиласка Стефана у болници у Грачаници и Милоша у његовом дому у селу Готовуша, Пауновићева је деци уручила поклоне у виду ИТ опреме и још много других дарова прикладних њиховим узрастима.

”Данас смо овде на првом месту да пружимо подршку овим дечацима, овим срцима јуначким и да им покажемо да Србија, као и сви људи добре воље стоје уз њих. Да им пожелимо да се што пре опораве. Али, овде смо и да пошаљемо јасну поруку да ничија деца, ма које националности била, не смеју да буду мета напада и то само што по рођењу припадају неком народу, што воле и осећају свој национални и верски идентитет и воле и негују своју традицију и поносно носе име свог народа”, рекла је Пауновићева током обиласка дечака Стефана, кога је посетила заједно са градоначелницом Грачанице Љиљаном Шубарић.

Истакла је да је ово само почетак њиховог виђења и да ће бити ту за све што треба, када је у питању помоћ не само њима, већ и свим њиховим вршњацима на Косову и Метохији, као и до сада.

”Оно што се догодило на Бадње вече у Штрпцу мора да постане део мрачне прошлости, а сви наши напори морају да буду усмерени на то да се овакве ствари никада више не понове, да наша деца, као и деца наших суседа, одрастају у миру, да имају сигурну и извесну будућност. Свесни смо да је дуг и трновит пут до помирења у региону, али морамо да учинимо све да до помирења и дође, и да заједничким снагама изградимо међусобно поштовање и поверење. То је једина политика којом морамо да се водимо, то је политика живота, политика будућности и напретка и она ће увек победити политику прошлости, смрти и враћања балканских народа у бесконачне и бесмислене сукобе”, поручила је она.

Током посете Штрпцу, коју је реализовала заједно са представницима ове општине, Пауновићева је поручила да данас сви имају обавезу „првенство да стварамо будућност за нашу децу, а не да исправљамо историјске неправде којих је било на свим странама“.

”То треба оставити правницима и историчарима, а ми као политичари морамо да се бавимо искључиво будућношћу. То је наша обавеза и једини императив!”, поручила је она.

У Штрпцу је обишла и малог Алексу, кога је у неколико наврата Фондација „Дајана Пауновић“ посећивала и раније, и овом приликом му уручила поклоне поводом новогодишњих и божићних празника које је Фондација донирала уз помоћ компаније ”Пертини”, Николе Вучена председника општине Смедеревска Паланка и Милоша Симића председника ГО Раковица.

”Показали смо јединство, да невладин и владин сектор заједно са друштвен одговорним компанијама, уједињени искреним намерама могу да стигну свуда где је помоћ потребна”, истакнуто је данас.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button