Дом здравља у Грачаници добио савремени биохемијски анализатор

Лабораторија Дома здравља у Грачаници добила је данас од Одељења за здравство при општини Грачаница биохемијски анализатор. Вредну донацију уручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Уз помоћ апарата дијагностика ће убудуће бити поузданија, а рад са пацијентима бржи и квалитетнији.  

Захваливши се општинском одељењу за здравство директорка Дома здравља у Грачаници Мирјана Димитријевић нагласила је да су на овај начин допуњени капацитети лабораторије. Додала је да ће биохемијски анализатор убрзати процес рада на анализама крви које су и раније рађене у овдашњој лабораторији.

Време израде биохемијских анализа крви биће краће, што ће и лекарима олакшати рад и омогућити бољу дијагностику, каже начелник Одељења опште медицине Синиша Рашић.

Веома је битно што у јеку пандемије вируса добијамо овакав апарат, рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић додајући да га радије сазнање да већ трећи дан нема нових случајева заразе Ковидом – 19 на територији ове локалне самоуправе.

Најављујући наставак сарадње са Домом здравља у Грачаници Поповић је још једном апеловао на грађане да се уредно придржавају предложених мера и буду дисциплиновани, јер, како је нагласио, пандеимија и даље траје.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button