Филиповићева: Арсић ухапшен за ратни злочин након што је поднео тужбу против узурпатора своје имовине

Душко Арсић ухапшен је синоћ око 23 часа на административном прелазу Јариње под оптужбом да је починио ратни злочин, хапшење је уследило након што је Србин поднео тужбу против узурпатора своје имовине  потврдила је Јована Филиповић, адвокат ухапшеног Србина.

Арсић је пошао за централну Србију, а у тренутку хапшења у аутомобилу се налазило и његово двоје деце од три и пет година.

Због сумње да је извршио кривично дело ратни злочин против цивилног становништва Арсићу је косовско Тужилаштво одредило притвор у трајању од месец дана.

„Он се терети да је у периоду од јануара до јуна 1999. године у селу Бутовац наводно учествовао у насилном протеривању и исељавању грађана Приштине и околине“ каже Филиповићева.

Ухапшеном Србину на терет се ставља и наводно заустављање и малтретирање малолетног лица које, како се истиче и данас трпи последице тога.

„То је наводно урадио са припадницима паравојних формација. Морам напоменути да Душко никада није био члан војске, полиције нити било које ратне формације као ни то да он ни данас не зна где се налази село Бутовац“, изјавила је Филиповићева.  

Она истиче да су све изјаве наводних сведока против Арсића прикупљене у периоду од септембра, октобра и новембра ове године, после више од 20 година од наводног  злочина, а тек пошто је ухапшени Срби поднео тужбу против узурпатора његове имовине у селу Матичане.

„Ми смо покренули кривични поступак због незаконитог заузимања личне имовине Душка Арсића“, каже његова адвокатица.

Подсећа и да је Арсић пре само месец дана поднео захтев за добијање косовских докумената која су му уредно издата од надлежних институција а да је сада оптужен за наводни ратни злочин.

Повезани чланци

Back to top button