Фон Крамон Куртију: Пронаћи начин и осигурати имплементацију европског плана

Известилац за Косово у европском парламенту Виола фон Крамон састала се уочи састанка у Охриду са премијером приштинских институција Аљбином Куртијем како би још једном подрала европски план и охрабила Куртија  да пронађе начи и осигурна имплементацију споразума.

Како је Фон Крамон објавила на Твитеру, имплементација ће допринети праћењу пута Косова ка ЕУ.

„Правовремени разговор са премијером Аљбином Куртијем о дијалогу и следећем састанку у Охриду. Пуна подршка плану ЕУ за споразум Србије и Косова које и охрабрујем да пронађу начин да обезбеде имплементацију, јер ће то заиста утрти пут Косова ка ЕУ“, написао је Фон Крамон.

Приштински премијер Аљбин Курти и председник Србије Александар Вучић састаће се 18. марта у Охриду како би разговарали о плану имплементације споразума за нормализацију односа између Београда и Приштине који је договорен 27. фебруара у Бриселу.

У саопштењу канцеларије Европске уније најављује се да ће одвојени састанци Куртија и Вучића са шефом за спољњу политику ЕУ Жозепом Борељом бити одржани са почетком у 10 часова. У Охриду се очекује и специјални изасланик САД за западни Балкан Габријел Ескобар, који се данас налази у Београд, а потом долази и у Приштину.

Повезани чланци

Back to top button