Гимназија у Косовској Каменици виртуелним програмом обележила дан школе

Ученици и наставници Гимназије у Косовској Каменици, због корона вируса, ове године су дан школе, 9. мај, обележили виртуелно, уз богат видео садржај који су припремали професори и наставници, а који је  презентовали на фејсбук страници школе.

 

На несвакидашњој честитки у видео формату радили су ученици и наставници, а она се састоји из порука пријатеља и свих сарадника као и музичког дела који су ученици у сарадњи са професорима одрадили код својих кућа, испричао је за Ризницу директор каменичке Гимназије Иван Арсић.  

„Нас корона није спречила да 9. маја, уз презентацију видео спота прославимо први виртуелни дан школе. Наши ученици и пријатељи који су тог дана требали да буду са нама како бисмо заједно обележили 63. године постојања школе послали су нам поруке и самим тим указали поштовање и показали да су и у оваквим околностима са нама“, рекао је Арсић.  

Директор каже да су видео поруке поводом дана школе стизале са свих страна и да су их професори и ученици све објединили у заједнички видео садржај.

„Поруке су нам послали наши пријатељи из Сремских Карловаца где су наши ученици током децембра прошле године били гости. Ми смо од ученика карловачке гимназије добили једну заиста занимљиву честитку уз песму коју су нам посветили и коју су снимали на петроварадинској тврђави.  Затим примили смо видео честитку наших пријатеља из Фондације „Никола Којић који су обезбедили уџбенике за прву и другу годину“, прича Арсић.

Песмом „Тамо далеко“ и несвакидашњом честитко Кубањски козачки хор из Краснодара колеткиву и ђацима каменичке Гиманзије честитао је дан школе

Пријатељ школе, „Фондација Даница Грујичић“ поклонила је паметан телевизор у циљу унапређивања наставе, а поруку подршке и честитке поводом школског празника упутили су и пријатељи Гиманзи иу Косовске Каменице. Солиста поп мелодија Жељко Васић је у свом маниру упутио поруку и песму ученицима и професорима из Каменице.

Гимназија у Косовској Каменици и ове године ће учествовати на такмичењу у читалаштву – „Читалићи“ које ће се одржати у Алексинцу.

На поменутом конкурсу ученица Јована Пешић је у сарадњи са професорком Руског језика Тањом Арсић припремила је необичан музички видео рад под називом „Моје велико путовање“ којим нас музиком и сликом води од Косова до Русије.

„Ми не престајемо са активностима, што можете видети и на фејсбук страници Гимназија – Косовска Каменица. Мени је посебно драго што имамо овако надарене и креативне ученике тако да је и њиховим професорима право задовољство радити са њима“, прича директор Иван Арсић.

Гимназија у Косовској Каменици формирана је 1963. године и поред матичне школе функционише и истурено одељење у селу Велико Ропотово. Школа броји близу 90 ђака.

Пише: Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button